Ιστορία

H SATO AE ιδρύθηκε το 1964 με τη μετατροπή της ομορρύθμου εταιρείας ΜΕΤΑΛΛΟΝ ΕΛΛΑΣ ΟΕ . Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Μαρούσι-Αττικής. Ο όμιλος SATO δραστηριοποιείται στην αγορά επίπλου γραφείου στην οποία κατέχει ηγετική θέση, με το brand Sato Office Systems, ενώ έχει δυναμικά διεισδύσει και στην αγορά επίπλου σπιτιού, με το επώνυμο brand ΕNTOS.

Η εταιρεία έχει παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα. Διαθέτει μια παραγωγική μονάδα στην Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα έχει εξασφαλίσει σημαντικές εμπορικές συνεργασίες με επώνυμους οίκους του εξωτερικού.

Τα προϊόντα επίπλου γραφείου και επίπλου σπιτιού διατίθενται από ένα ευρύ δίκτυο διανομής (το μεγαλύτερο στην εγχώρια αγορά), απαριθμώντας 7 εκθέσεις, 32 αντιπροσώπους και 12 franchisees. Παράλληλα, η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές σε ευρωπαϊκές, βαλκανικές και αραβικές χώρες, ενώ συνολικά στο εξωτερικό έχει συνεργασία με 10 dealers.

Ο όμιλος SATO διαθέτει ένα ευρύ πελατολόγιο, το οποίο απαρτίζεται από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής αγοράς σε όλους τους τομείς της οικονομίας – τη βιομηχανία, το εμπόριο, το δημόσιο, τις τράπεζες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες. Προκειμένου να πετύχει την ταχύτερη και βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών της, η εταιρεία εφαρμόζει εδώ και χρόνια την υπηρεσία CRM (Customer Relationship Management).

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη της πορεία, η SATO εξασφαλίζει τη λειτουργία της με διαδικασίες και συστήματα που εγγυώνται την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία απέκτησε το Πιστοποιητικό Διασφάλισης Ποιότητας κατά ISO 9001 καθώς και το ISO 14001, που της εξασφαλίζει την αναγνώριση των περιβαλλοντικών της επιδόσεων πέραν της εθνικής και σε διεθνή κλίμακα.

H SATO από το 1990 είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ η μετοχή της σήμερα συμμετέχει στους δείκτες FTSE/Χ.Α. SmallCap 80, FTSE/Χ.Α. 140.